top of page
Search
  • Writer's pictureLinda Saanen

De onafhankelijke vrouw

"Dat doe ik zelf wel"

"Ik heb daar geen hulp bij nodig"


"Dat lukt mij wel"

Klinkt je dat ook bekend in de oren? Tja, mij wel voor een langere tijd en nog betrap ik mezelf er weleens op. 

De onafhankelijke vrouw, de sterke vrouw, de overlever. Dat was ik in 2013 toen deze foto genomen werd. Ik zat er middenin. 


Niks mis mee toch?
In eerste instantie niet, maar als je verder kijkt wel want het balans is er niet tussen onze mannelijke en vrouwelijke aspecten, iets wat ik zelf heb mogen ondervinden in de Taoïstische Tai chi leer die ik volg. Want net zoals het yin en yang symbool horen wij ook in evenwicht te zijn met al onze aspecten in onszelf. Dat is net zoals de natuur dat doet met dag en nacht, donker en licht, hard en zacht. Ook deze aspecten dragen wij in ons, maar vele vrouwen waaronder ikzelf zijn niet gewend om écht vrouw te zijn, te mogen ontvangen en ontvankelijk te mogen zijn. We willen te vaak nog de touwtjes in handen hebben, zelf aan het roer staan en het gevoel hebben ons te moeten bewijzen, presteren. We houden ons sterk, groot en schuilen ons achter een masker. We worden harder in plaats van zachter.

Dat laat zich na verloop van tijd vanzelf merken, fysiek, emotioneel en mentaal. Het houd een keer op. Het zijn signalen dat we niet helemaal in balans zijn. We mogen juist het echt vrouw zijn gaan ontwikkelen, deze tegenpool.. het sensitieve, het zachte, lieflijke, de schoonheid en de liefde zijn. Dit in een pure vorm van zijn, een status van expressie zonder bijbedoelingen, maar het pure zijn in de expressie van onszelf. Dát geeft juist versterking aan wat we graag willen bereiken en presteren en is de weg om te gaan.

Ga ook op zoek naar je innerlijke vrouwelijke kracht en durf die te ontwikkelen en uit te stralen. 


#kwetsbaar #durfteontwikkelen

bottom of page