top of page
Search
  • Writer's pictureLinda Saanen

Drukte in mijn hoofd

Updated: Oct 10, 2018


Ik weet nog goed, jaren terug wilde ik een avondje plannen met vrienden en ik keek in mijn agenda. Ik zei, oh maar op die dag kan ik niet 'want dan heb ik het te druk in mijn hoofd'. Mijn vrienden moesten lachen want die begrepen mij niet en ik begreep het zelf eigenlijk ook niet helemaal. Maar wat ik nu ontdekt heb is dat als ik teveel dingen aan het doen was, teveel plande, dan liep mijn hoofd over van verantwoordelijkheden, stress, drukte.. en dan zat het allemaal te vol daar. 


Maar tja toen die tijd was er niemand die mij leerde hoe ik mijn hoofd leeg kon maken. Het werd alleen maar voller!! En het voelde dat ik af en toe vast zat in mijn hoofd, dan liep het over en dan moest dat echt even anders. Maar HOE dan?

De Rainbow Tai Chi oefeningen hebben mij hierbij geholpen, eigenlijk een soort van toolbox die ik toegevoegd heb aan mijn dagelijks leven. Ik leerde 'loslaten' om zo meer ruimte te creëren in mijn leven, mijn hoofd en mijn lijf! Wow, het voelt als opruimen, maar dan van binnen. Heerlijk wat een luxe die extra ruimte en voelt een beetje hetzelfde als dat je klaar ben met schoonmaken en tevreden terugkijkt met een gevoel van 'wow, dat voelt lekker'. 



Maar ook het verleggen van mijn attentie, waar ik op focuste. Focuste ik op de drukte, of op de ruimte ertussen? Ging ik me druk maken op alles wat er speelde, of ging ik kijken naar de ruimte die ik nog had en kon blijven creëren in mijn leven?

Wat een verrijking en mooie levenslessen heb ik geleerd met deze oeroude Taoïstische wijsheid en dat blijft maar groeien! 

#dankbaar #hoehetookkan #ervaltnogveelteleren

bottom of page